Sportactiviteiten in de buurt van Houffalize

° Wandelen : mogelijk om onmiddellijk te vertrekken vanuit Ferme de  La Hé. Er zijn ook uitgestippelde wandelingen die vertrekken in aangrenzend dorpjes en in het centrum van Houffalize (info vind je in het landhuis). Er bestaat een mogelijkheid om wandelingen te doen met een natuurgids. Jorn Van Den Bogaert (0496/45.80.85) of jornvdb@hotmail.com. Hij organiseert o.a. natuurtochten per kajak, beverexcursies, hertenexcursies en nog zoveel meer.

°  Fietsen: We hebben fietstochten voor verschillende niveaus uitgewerkt die vertrekken vanuit Ferme de la Hé. Alle informatie vind je in het landhuis of we sturen ze graag door per mail. Van bergjes, heuvels tot zelfs vlakke fietspaden.

Bij “Rouleur’ kan je  (elektrische) fietsen huren. Rue de Schaerbeek 32, Houffalize. 0032/470606699.

Ook mogelijk om fietsen en elektrische fietsen te huren bij www.belgischschoon.be/actief.htm. Zij brengen en halen de fietsen terug op in Ferme de la Hé!

° Binnenzwembad (Houffalize)

° http://www.naturaction.com/. Georganiseerde outdooractiviteiten.

° Vissen : forelvissen in de visvijver van Achouffe en vliegvissen in de Ourthe.

° Ski (Baraque Fraiture 630m)  en langlaufen.

° Golf (Clervaux 20 km)

° Tennisterreinen (Houffalize 5 km). Best reserveren. www.centresportifhouffalize.be

° Kano/kajak : Jorn Van de Bogaert verhuurt ook zijn kajaks/kano’s (tel : 0496/45.80.85)

° Paardrijden : mogelijk om paarden te huren in het dorpje naast Hardigny (Rachamps) .  Mailen naar rosierec@pt.lu of bellen naar Donato 0497/44.97.77

°Thai chi : anderhalf uur kennismaking met thai chi in onze prachtige tuin! € 65. Mailen naar roelandt.leonard@gmail.com

°boogschieten : mailen naar www.belgischschoon.be en zij komen met een instructeur boogschieten in onze prachtige tuin